K9 Biathlon i Danmark

Forhindringsløb for hund og fører

K9 Biathlon, er et af de sjoveste og mest spændende løb man kan gennemføre med sin hund, et løb, hvor fysik og samarbejde er en vigtig faktor.

Efter at have deltaget i et par løb i Sverige, fik jeg lyst til at arrangere et lignende løb i Danmark, og i 2018 introducerede jeg konceptet for danskerne og arrangerede det første løb.

Det blev en af de største K9 Biathlon-løb i Nordeuropa med 350 deltagere. “Midsommerløbet”, som løbet hed, er sidenhen blevet kopieret af flere, så man må sige, at det har været en succes at få det til Danmark.

Foreningen K9 Run4Fun

K9 Run4Fun er en forening, hvor vi arrangerer træninger, sammenkomster og meget andet for os, der gerne vil være aktive med hunde på forskelligt niveau.

Banerne opbygges i terræn, hvor der kan forekomme vandhuller og lidt mudder + der er forskellige forhindringer og opgaver, man skal igennem.

Dog prøver teamet bag K9 Biathlon Danmark at lave sjove forhindringer, der også kan være lidt udfordrende for de fleste, men stadig på et niveau, hvor sikkerheden er på plads, og alle kan deltage.

Løbene som vi afholder forskellige steder i landet, er for alle uanset alder, fysik eller hundens race.

Man kan løbe eller gå, det vigtigste er at gennemføre.

Nogle af de opgaver, der forekommer, kan bestå i at man skal løfte sin hund, kravle igennem en tunnel eller komme over en forhindring.

Da vi går mere op i, at alle kommer igennem uden skader, så vil der være mulighed for at undgå de forhindringer, hvor man ikke ønsker at gennemføre.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig på, hvad vi foretager os i Foreningen K9 Run4Fun eller bare gerne vil være med?